Közélet

Novák Katalin testőreivel úszta át a Balatont

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI
A Terrorelhárító Központ megerősítette a Blikk információját.

Novák Katalin testőri kísérettel úszta át hétvégén a Balatont. A Blikk szerint a Balaton-átúszáson megszokott biztosítás mellett végig követték őt ketten is, a köztársasági elnökre vélhetően még egy külön csónakból is vigyáztak. A lap az államfő Facebook-oldalára feltett fotó alapján azonosította be a két biztonsági embert (egy férfit és egy nőt).

Kerülték a feltűnést, de egy pillanatra sem hagyták magára Novák Katalint sem a vízben, sem a boglári parton. A védett állami vezetők esetében különleges képességű testőrökre is szükség lehet. Ha lovagol, akkor lovas kísérőt, ha fut, vagy – mint most – úszik, akkor az adott sportágban jártas testőrt választanak a feladatra – mondta egy régóta személyi védelemmel foglalkozó szakember.

Szerinte alapszabály, hogy egy női vezető esetében külön női testőrnek is lennie kell a speciális, intim helyzetek miatt. A Blikk kérdésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) is megerősítette, hogy Novák Katalinnak a személyi védelem a nap 24 órájában – hivatalos és magánprogramjain is – jár, illetve azt is, hogy két testőr is közelről követte a Balaton-átúszásnál.

Kapcsolódó
Novák Katalin is átússza a Balatont
A nagy szél és hullámzás miatt egy nappal eltolták a rajtot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik