Közélet

Madártávlatból nézheti meg, mit tett a NER Tihannyal és Balatonfüreddel

A hétfőn elinduló K-Monitor Panoráma 19 friss, bebarangolható drónfelvétel segítségével, madártávlatból mutatja be, hogyan nyomul a magyar gazdasági-politikai elit a hétköznapi emberek és a természet kárára Tihanyban és Balatonfüreden. Közleményükben azt írják:

A civil érdekvédelemben először használt, innovatív felület pillanatfelvételt mutat arról, hogy 2023-ban milyen állapotban van a Balaton. A rossz példák mellett bemutatja azokat az eseteket is, ahol helyi civilek sikerrel küzdenek a természetkárosító beruházások ellen. A képeken rövid jegyzetek, régebbi fotók illusztrálják a változásokat és mutatják be a legismertebb helyszíneket és eseteket.

Az oldalon a látogató először egy hét állomásos virtuális túrát végigjárva ismerheti meg a Balaton jellemző változásait: a megfizethető üdülés háttérbe szorulását a luxuskínálattal szemben, a kormányközeli üzleti körök állami támogatással segített terjeszkedésének eseteit, a természetkárosító nagyberuházásokat és az ellenük tiltakozó civil csoportokat, valamint az elit személyes rátelepedését a tóra. A virtuális túra után a látogató szabadon barangolhat összesen 19 panorámafotó között a füredi hajóállomástól egészen a balatonudvari golfpályáig.

A részletes és látványos felvételek közlésével a K-Monitor célja, hogy felhívja a figyelmet a Balaton beépítésének társadalmi és természeti következményeire.

A K-Monitor Panoráma itt érhető el.

Kapcsolódó
Befektetői gőzhenger tarolja le a balatoni szőlőhegyeket
Az utóbbi évek ingatlanárbummja a Balaton-felvidéki dűlőket is elragadta, a vásárlók azonban sokszor olyan házakat építenek, amelyekkel szétverik a tájat. Totálkép a Balaton hátországáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik