Közélet

Felrobbant a klímacső a szegedi trolipótló buszon

Kisebb robbanás történt szerdán egy trolipótló autóbuszon – írta meg a Szegeder című lap egy másik helyi hírportál nyomán.

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) közlése szerint szerda délután a Felső Tisza-parton haladó 19-es trolit pótló autóbusz épp egy megállóban akart megállni, amikor a hátsó ajtó fölött a burkolat alatt lévő klíma-cső felhasadt. Ennek következtében a hűtőközeg a rendszerben lévő nyomás miatt hirtelen kiszabadult, ami jelentős, robbanásszerű hanghatással.

SZKT közleménye rámutat, hogy a klímarendszer működése közben fellépő ilyen jellegű meghibásodások rendkívül ritkák. Az inkább jellemző, hogy a hajszálrepedésben lassan szökik el a hűtőközeg. A közlekedési társaság munkatársai a klímákat napi szinten ellenőrzik, ha szükséges karbantartanak, illetve elvégzik a javításokat – írta a közlekedési társaság.

A történtek után a járművezető a megállóhelyen megállította a járművet, és kinyitotta az ajtókat, hogy az utasok mielőbb elhagyhassák a járművet. Személyi sérülés vagy egészségkárosodás nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik