Közélet

Kövér László az orosz-ukrán háborúról: Bennünket nem érdekel, ki nyer

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az orosz-ukrán háború lezárására a legjobb forgatókönyv egy tűzszüneti tárgyalás lenne – vélekedett az Országgyűlés elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kövér László szerint ezt követően kell „megpróbálni egy új európai biztonsági architektúrát építeni, amely minden fél számára megfelelő biztonsági garanciákat ad”.

Bennünket – bocsánat, lehet hogy érzéketlenül hangzik, vagy úgy hangzik, mintha bizonyos erkölcsi szempontok egyáltalán nem játszanának szerepet a magyar kormány és Magyarország álláspontjában – de bennünket nem érdekel, ki nyer. Eleve, nem nyer ezen senki se

– fogalmazott.

A státusztörvénnyel kapcsolatban arról is beszélt, hogy szerinte sem jogi, sem racionális indok nem lehet arra, hogy az Európai Parlament „rábírja” Magyarországot a törvény módosítására, de egyúttal hozzátette, hogy később, a tapasztalatok alapján változhat a jogszabály.

Kövér közölte továbbá, hogy a Fidesz jelöltjeiről az EP- és az önkormányzati választásra a jövő áprilisi választmányi ülésen döntenek majd. Megjegyezte, hogy az EP-képviselők listája várhatóan nem fog változni. A főpolgármester-jelölt még nincs meg, elmondása szerint több alkalmas ember is van a feladatra. Kövér egyébként arra számít, hogy az ellenzéknek lesz közös főpolgármester-jelöltje, de abban nem biztos, hogy Karácsony Gergely lesz az.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik