Közélet

Elolvadt a jégből kirakott jövő a Kossuth téri tüntetésen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az eredeti tervekkel ellentétben nem 8, hanem 9 órakor kezdődött a Kossuth Lajos térre tervezett egész napos tüntetés a státusztörvény szavazásának napján, kedden.

Az aHang tájékoztatása szerint azért volt szükség a módosításra, mert esett az eső, és így csak 9 órakor tudtak sátrat állítani.

A hvg.hu tudósítása szerint kezdéskor alig voltak a helyszínen. Tordai Bence a felszólalását követően kiment a parlamentből, és beszélgetett a demonstrálókkal.

Déli tizenkettőre néhány tucatnyian voltak már a Kossuth téren. Miközben az Országgyűlés megszavazta a státusztörvényt, a tüntetés résztvevői jégből rakták ki a „jövő” feliratot, ami így szimbolikusan elolvadt.

Galéria
Szajki Bálint / 24.hu

Az aHang egyébként korábban azt írta a a közösségi oldalán,

nem számítunk nagy meglepetésre: a Kormány megmutatta, hogy továbbra is a bosszútörvény adta retorzióktól reméli a pedagógusok, a szülők, és a diákok beletörődését a tarthatatlan oktatási állapotokba.

Mint ismert, a státusztörvény tervezete ellen hónapok óta folyamatosak voltak a tüntetések, a tervezetről 18 órát vitáztak a parlamentben, de Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrégiben az egyik kormányinfón azt mondta: a tanárok csendes többsége egyetért a státusztörvénnyel. Némi minimális engedményt azért végül tett a kormány a pedagógusoknak.

Kapcsolódó
Újabb elitgimnázium távozó tanárai búcsúznak ballagási tablóval
A 16 tanár fotója azt jelzi: ők biztosan nem lesznek ott a szeptemberi tanévkezdésnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik