Közélet europoli

Vizsgálja az Európai Bizottság az erdő nélküli lombkoronasétányt

Facebook/Civisbiciklis
Facebook/Civisbiciklis

Az Európai Bizottság behatóan vizsgálja az információkat és elemzi a helyzetet, és megteszi a szükséges lépéseket, ha a támogatást szabálytalanul használták fel.

mondta a Népszavának egy Európai Bizottsághoz közeli forrás a nyírmártonfalvai lombkoronasétánnyal kapcsolatban. A lap szerint a testület jelenleg azt ellenőrzi, hogy a projektet a 2014-2020-as magyar vidékfejlesztési program keretében finanszírozták-e.

Nyírmártonfalván a falu fideszes polgármestere jelentős uniós támogatást nyert, hogy magánerdejében készüljön egy ilyen építmény, ám utóbb az összes fát kivágták körülötte. Az esetet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és az Átlátszó tárta a nyilvánosság elé.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik