Közélet

Nem hagyta abba az ugatást, ezért anya és fia vascsővel verte halálra a család kutyáját

Vascsővel verte agyon egy anya és a fia a kutyájukat a baranyai Patapoklosiban, mert az nem akarta abbahagyni az ugatást. Az ATV Híradójának riportja szerint a nő azt mondta a helyszínre érkező állatvédőknek, amikor azok kérdőre vonták, hogy ez volt-e a helyes megoldás, hogy

ez, igen, mert már nem lehetett hallgatni, mert éjjel-nappal ugatott, meg vonyított.

Az állatvédőket a szomszédok értesítették, ők pedig a rendőröket, akik egész este helyszíneltek. Az asszonyhoz mentőt kellett hívni, mert amikor meglátta a rendőröket, összeesett.

A nő fia nem ismeretlen a hatóságok előtt, a múlt hónapban ítélték öt év börtönre, mert a mankójával úgy megvert egy férfit, hogy az a kórházban belehalt a sérüléseibe. Az ítélet ellenére a férfi hazamehetett, nem kapta meg a börtönbehívót, most viszont még nagyobb bajba keveredhet. A nő egy ponton már azt hangoztatta, hogy egyedül követte el az állítkínzást, ennek ellenére az ATV által megkérdezett ügyvéd szerint a férfi akkor is bűncselekményt követett el, ha nem bántotta a kutyát.

„Szándékos bűncselekményt követtek el, amit mondjuk úgy, hogy nem tétlenül szemlélt, hanem a jelenlétével még valamilyen szinten erősítette az elkövetőben a szándékot, hiszen megakadályozhatta volna. Tehát ez egy bűnsegédleti magatartás. ami miatt ugyanúgy felelősségre lehet vonni, mint az elkövetőt” – hangzott az indoklás.

A csatorna stábjának ottjártakor vitték el a helyszínről a kutya tetemét leragasztott zsákban, mivel a rendőrség elrendelte a boncolást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik