Közélet

Már 5 ezer magyar milliárdos lesz jövőre

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A magyarországi privátbanki piacon kezelt vagyon 7397 milliárd forintra nőtt tavaly az egy évvel korábbi 7009 milliárdról – tájékoztatta a Blochamps Capital Kft. hétfőn az MTI-t sajtóközleményben.

A pénzügyi tanácsadó adatai szerint a privátbanki ügyfelek száma meghaladta a 48 ezret 2022-ben, szemben a 2021. évi csaknem 43 ezerrel. A privátbanki szolgáltató előrejelzése szerint az idei év végére a magyarországi privátbanki kezelt vagyon a piacok stabilizálódásával újabb ezer milliárd forinttal bővülhet.

Ezentúl megjegyzik:

  • A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarországon 400 ezer háztartás birtokolja a teljes vagyon 48,5 százalékát.
  • A magyar jegybank adatai alapján a magyarországi háztartások több mint 80 százaléka nem rendelkezik olyan tartalékkal, amely három hónapon túl megélhetést biztosítana számára – jegyezték meg.
  • A tanácsadó cég arra számít, hogy 2024 végére eléri az 5 ezret azon magyarok száma, akik legalább egymilliárd forint felett rendelkeznek, a 400 millió forintot birtoklók száma 25 ezer fölé, a magyar dollármilliárdosok száma pedig minimum hétre nő.
  • Az 50 millió dollár feletti vagyonnal rendelkezők száma a nemzetközi piacon 12 év alatt megduplázódott, 2022-re 218 ezer főre nőtt; ugyanebben az időszakban vagyonuk is megkétszereződött – mutattak rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik