Közélet

Bencsik András: Nemzeti ünnepen nem szabad elmenni, mert ezek a kis svábbogarak kitódulnak a budapesti utcákra

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Ezek kinyomultak az utcára, és egyik pimaszabb volt, mint a másik – állapította meg Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorában a március 15-ei budapesti rendezvényekről. A Népszava összefoglalója szerint Bencsik azt a tanulságot vonta le Orbán Viktor kiskőrösi útjából, hogy

nemzeti ünnepen nem szabad elmenni, vagy ne menjen el mindenki vidékre, néhányan maradjanak Budapesten is, mert ezek a kis svábbogarak, ezek kitódulnak az utcára, mert látják, hogy lehet.

Később aztán arról is beszélt, hogy szerinte mit jelent Karácsony Gergely beszédének azon része, miszerint Budapest köztársaság. „Azt úgy érti (a főpolgármester), minden idióta öntudatlan, identitás nélküli barom jól érezheti magát Budapesten, mert ott nem kell magyarnak lenni, ott csak elég, ha csak ember vagy, és oda hánysz, ahova kedved tartja”.

Bencsik András 2023-ban is nagy formában van, nemrég arról beszélt, hogy ő az oroszoknak drukkol a szomszédunkban zajló háborúban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik