Közélet

Ha vasárnap, akkor hó, havas eső, szél és veszélyjelzés

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
Baranya besárgult.

Vasárnap északon, északnyugaton vékonyodik, szakadozik a felhőzet, másutt erősen felhős, borult lesz az ég. A déli és keleti megyékben előfordulhat eső, havas eső, Baranyában havazás is, a középső tájakon záporok, hózáporok lehetnek.  Vékony, olvadozó hóréteg Baranyában és környékén lehet, vastagabb hótakaró elsősorban a Mecsekben valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet napközben 2-7 fok között alakul. Késő estére -1 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Veszélyjelzés Baranyára 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a havazás veszélye miatt Baranyára.

 

Azt írták, a délnyugati, déli országrészben délelőttig néhány centi friss hó gyűlhet össze. Síkvidéken többnyire lepel (3 cm), Baranya térségében ennél vastagabb (5 centit meghaladó) olvadozó, tapadó hóréteg alakulhat ki. A Mecsekben, a Villányi-hegységben 10 centi friss hó is hullhat. Síkvidéken a hótakaró nappal erőteljesen olvadni fog, a déli határvidék kivételével várhatóan elolvad. Vasárnap napközben északkeleten és a középső országrészben (Duna vonala, Dunántúl keleti része) előfordulhatnak hózáporok, amelyekből lokálisan szintén kialakulhat vékony hóréteg. A késő esti, éjféli órák környékén a délkeleti határvidékre érkezhet újabb havazás.

Hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat hózápor, havas eső, nagyobb eséllyel délen és keleten. Az északi szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. A minimum-hőmérséklet általában -7 és +1 fok között alakul. Kora délutánra 1 és 6 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik