Közélet

LMP: Orbán szabadságharcával kínai gyarmattá válunk

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Kanász-Nagy Máté szerint a Paks 2 által megtermelt áram a kínai akkumulátorgyáraknak kell.

Kanász-Nagy Máté szerint a kormány kínai akkumulátorgyarmattá akarja tenni Magyarországot. Az LMP frakcióvezető-helyettese azt mondta: a héten bebizonyosodott, Orbán Viktor szabadságharca nem egyéb, minthogy

Magyarországot akkumulátorgyarmattá akarják tenni és ki akarják szolgáltatni a külföldi tőkének, a kínai akkumulátorgyáraknak.

Az állami hírügynökség szerintr az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy a kormány azért adósítja el az országot is a teljes évszázadra az oroszoknak, hogy a Paks 2 által megtermelt áramot a kínai akkumulátorgyárak felvehessék. Kanász-Nagy Máté úgy vélte, erről szól az a Magyar Közlönyben megjelent határozat, amely szerint 115 milliárdot szánnak a Szeged-Szolnok villamoshálózat fejlesztésére. Szerinte ez azt szolgálja, hogy Paksról Debrecenbe vigyék a nagyfeszültségű áramot.

Az LMP politikusa szerint valójában Paks 2 beruházás is azért jelenik meg a kormányzati célokban, hogy a nagy gyárakat energiával lássák el. Mint mondta, ezt a pénzt a megújuló energiákra kellene költeni, a kormánynak pedig a fejlesztések előtt meg kellene kérdezni az embereket arról, hogy akarnak-e kínai akkumulátorgyárakat. A párt ezért indított népszavazási kezdeményezést, azt remélik, arról még a tavasszal pozitív döntést hoz a választási bizottság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik