Közélet

Élesen bírálja az Alapjogokért Központ az Alkotmánybíróságot

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI
Megfutamodásként értékelik, hogy a testület megszüntette az eljárást a nemátalakító kezelésekről szóló népszavazás ügyében.

A kormánypárti Magyar Nemzet vette észre a Fidesz-közeli elemzőintézet Facebook-bejegyzését, amely szerint az Alkotmánybíróság

megfutamodott a Kúria genderaktivistát játszó bírói elől a tavalyi gyermekvédelmi népszavazás »elmaradt kérdésének« ügyében, amikor érdemi elbírálás helyett tárgytalannak minősítette a vonatkozó indítványt.

Az Alapjogokért Központ szerint a gyermekvédelem ügye egyre hangsúlyosabb lesz, csak remélni lehet, hogy „éles helyzetben” az Alkotmánybíróság nem a könnyebb utat választja majd, mert szerintük a genderideológia nem egyeztethető össze Magyarország Alaptörvényével. Különösen igaz ez a gyermekek nemátalakítására,

ezért az alkotmánybírák számára nem lehet mérlegelés tárgya az ezen a területen is megmutatkozó bírói aktivizmus letörése.

A központ szerint az Alkotmánybíróság azzal, hogy végzésében megszüntette az eljárást a kormány úgynevezett gyermekvédelmi népszavazásának nemátalakító kezelésekre vonatkozó kérdésére vonatkozó alkotmányjogi panasz ügyében a Kúria korábbi döntése ellen,

elmulasztott egy lehetőséget a genderideológia térnyerésével szembeni alkotmányos vörös vonalak lefektetésére is.

Kúria: sérti az alkotmányos működést, aki megkérdőjelezi a bírák pártatlanságát

A Kúria egyre nagyobb aggodalommal szembesül azzal, hogy az elmúlt évek számtalan figyelmeztetése, kérése ellenére mindennapossá váltak a bírái elleni nyilvános támadások. Varga Zs. András elnök közleményében elfogadhatatlannak nevezett minden, a bírák személyét érintő olyan kritikát, amely kinevezésük törvényességét, függetlenségüket, pártatlanságukat kérdőjelezi meg.

Esetenként csak alaptalanul, máskor önkényesen és egyre gyakrabban gyalázkodásig süllyedve. Elfogadhatatlan, mert sérti Magyarország alkotmányos működését.

Varga Zs. András ismét visszautasított minden hasonló, korábbi vagy újabb kijelentést, származzon külföldről vagy belföldről, közszereplőtől, civil szervezettől, magánszemélytől, bíróságon belülről vagy akár bírósági vezetőtől. A Kúria minden bírája törvényesen kinevezett bíró. A Kúria egyetlen bírája sem minősíthető politikai szempontok alapján. Kért minden jószándékú embert, intézményt és szervezetet, hogy segítsen a sokévszázados Kúria tekintélyének megóvásában.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik