Közélet

A kormány számít az obsitosok tapasztalataira

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A háború kapcsány Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy Magyarország a béke pártján áll, de a békéhez erő kell.

Az Orbán-kormány különösen fontosnak tartja a haderő fejlesztését, a honvédség megerősítését, a katonák megbecsülését, amiben számít a nyugdíjas katonák egy életen át felhalmozott, megszerzett szakmai tapasztalatára is. Erről beszélt Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Az MTI által idézett szavai szerint országjárásba kezdenek, amelyen az obsitosok tájékoztatást kapnak terveikről, de ők is elmondhatják a véleményüket ezeken a szakmai, bajtársi találkozókon.

Hazánkban közel 40 ezer nyugdíjas katona, obsitos él.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett, több mint egy éve tört ki a háború.

Magyarország a béke pártján áll. A békéhez azonban erő kell

– tette hozzá.

A videóban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy a magyar nyugdíjas katonák hazafiak, akik egész életüket a haza védelmére szentelték, azzal kelnek és fekszenek, mi van a szeretett hadseregükkel, ezért tartotta fontosnak, hogy elmenjen arra a fórumra, ahol sok száz ilyen honvédnek számolhatott be, mit végez a generáció, amely átvette tőlük ezt a munkát. A videóban Galló István nyugállományú ezredes, aki azt mondta: ezek a találkozók azért hasznosak, mert

egy katona egész életében katona marad, és azt mindig kötelezi az esküje, és ha ehhez híven teszi a dolgát, akkor ehhez muníció szükséges, amit ilyen rendezvényeken kaphat meg az ember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik