Közélet

Kövér László újra büntetett, most egy egész frakciót

A Tanítanék Mozgalom akciója miatt.

Kövér László kedden fél évre megvonta az LMP-frakció minden beléptetési jogát, mert a párt beengedte a karzatra a Tanítanék Mozgalom aktivistáit, akik az ülésnek hátat fordítva, egyenpólóban jelezték, nincs más céljuk, mint tisztes megélhetés mellett tanítani.

A LMP szerint szerint ez ismét azt bizonyítja, hogy nem megoldani akarják az ország legsúlyosabb problémáit, hanem eltagadni. Mindent megtesznek, amire lehetőségük van, hogy elhallgassák a pedagógusok kiábrándító helyzetét, az ebből következő tiltakozásokat. Ők ennek az ellenkezőjét teszik, ezért hozhat bármilyen büntetést Kövér László, nem fognak változtatni azon az álláspontjukon, hogy ha valaminek van helye az Országgyűlésben az az, hogy minden eszközzel felhívják a figyelmet, arra, hogy

Magyarországon ma a pedagógusok súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen  alaptanterv alapján.

Ha a döntéshozók nem hajlandóak eljönni hozzánk, mi megyünk hozzájuk, közölte korábban a Tanítanék Mozgalom, amikor kilenc tagja fekete alapon fehér feliratos pólóban szótlanul demonstrált a karzaton.

Az ülést vezető Latorcai János már akkor felháborodott a történteken, rendzavarásnak minősítette az akciót,  kérte az őröket, hogy ürítsék ki a karzatot. Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese a Facebookon azt írta, az aktivisták az LMP meghívására mentek üllésre, a levezető elnök éppen az ő kérdése közben szakította félbe az ülést, aminek ő kifejezetten örült, mert így „azokról szólt a délután, akik első kézből tapasztalják: ha a kormány nem biztosít méltó körülményeket az oktatási rendszerben, akkor hazánk végérvényesen le fog maradni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik