Közélet

Két fideszes polgármestert is megválasztottak vasárnap

Vasárnap négy településen tartottak időközi önkormányzati választást, ezek eredményei az MTI híradása alapján a következőképpen alakultak:

  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benken a független Dancs Ákos nyert. A valasztas.hu oldalon közzétett eredmény szerint a 360 névjegyzékben szereplő választópolgár közül 223-an járultak az urnákhoz. A 218 érvényesen leadott szavazatból Dancs Ákos 133, míg a másik két független jelölt közül Halász Bertalan Zoltán 51, Pólyán Csaba pedig 34 szavazatot szerzett meg. Benken az eddigi polgármester, a független Mészáros Lajos lemondása miatt kellett a voksolást megtartani.
  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen a független Beri Márkot választották polgármesternek. Kerekes Imre jegyző az eredményt részletezve az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Beri Márk 266, míg Buzás Jánosné eddigi polgármester 206 voksot kapott. A harmadik jelöltre, Szarka Györgyre nem érkezett szavazat. A 476 leadott szavazatból 472 volt érvényes. A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a nyírpilisiek, a négy képviselői helyért tizennégy független jelölt indult. Nyírpilisen feloszlás miatt kellett polgármestert és képviselő-testületet választani; a községben legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.
  • A Tolna megyei Ozorán Sümegi Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 506-an, független vetélytársai közül Nagy Istvánnéra 279-en, Tischler Csabára 107-en voksoltak érvényesen. A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a hat képviselői helyért huszonöt független jelölt indult. A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület feloszlott.
  • A baranyai Baksán Tóth Gábort, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 243, független vetélytársára, Albrecht Péterre 217 érvényes szavazat érkezett. A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a négy képviselői mandátumért tizenkét független jelölt indult. A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület a feloszlásról döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik