Közélet

Vasárnap országszerte veszélyes lesz a köd – térkép

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
Vasárnap a szürkeség sárgaságba váltott.

Vasárnap a köd, rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, de helyenként – legnagyobb eséllyel északon és a Nyugat-Dunántúlon – tartósan megmaradhat. Az ország déli és keleti tájain számíthatunk a legtöbb napsütésre. A ködös részeken gyenge szitálás előfordulhat. A déli országrészben időnként megélénkül a keleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 11-15, a tartósan borult, párás területeken 7-10 fok között alakul. Késő este 2 és 8 fok valószínű – írja a Kiderül.hu 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

Előrejelzésük szerint a köd délelőtt dél-délkelet felől fokozatosan teret veszít, feloszlik, de a Dunántúl nyugati felén, illetve az Északi-középhegység térségében, az Alföld északi részén csak lassan javulnak a látási viszonyok. Éjszaka is sokfelé képződhet köd.

Hétfőn több-kevesebb napsütés lehet, de nap második felében nyugat felől egy vastagabb felhősáv is érkezhet. Szitálás előfordulhat, a délutáni, esti óráktól néhol kisebb eső is várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkülhet meg időnként a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás területeken 7 és 10, a kevésbé felhős részeken 11 és 15 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik