Közélet

Szijjártó visszaszólt a német külügyminiszternek

Annalena Baerbock német külügyminiszter arra hívta fel ma “kedvesen” a figyelmünket, hogy ne hazardírozzunk az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós pénzügyi segély kapcsán.

– írja Szijjártó Péter Külügyminiszter a Facebookon, arra utalva, hogy a német külügyminiszter korábban azt mondta, Magyarország zsarolja az Európai Uniót az Ukrajnának szánt támogatás vétójával.

Nos, a külügyminiszter kolléga súlyosan félreérti a helyzetet: az újabb közös európai uniós hitelfelvétel elutasítása a részünkről nem taktikai, hanem elvi kérdés. Szerintünk ugyanis nem a közös európai eladósodás jelenti a közös európai jövőt. Az európai jövő nem a nagy adóssághegyek felé van. Csak a teljes kép kedvéért (bár valószínűleg ez nem érdekli a külügyminiszter asszonyt): mi készen állunk Ukrajna támogatásának folytatására. Pontosan úgy, ahogyan tettük eddig is: kétoldalú alapon.

– tette hozzá Szijjártó. Baerbock korábban azt is közölte, hogy ideje lenne, ha Magyarország végre ratifikálná a svéd és finn NATO-csatlakozásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik