Közélet

Spórolás, csak egyszerűen

Lidl
Lidl
Spórolni nem olyan nehéz dolog, ha az ember tisztában van azzal, hogy mire van szüksége, és, hogy milyen lépéseket tehet azért, hogy több maradjon a családi kasszában. A Lidl tanácsaival és akcióival pedig ez most még egyszerűbb.

A Lidl Magyarország mindig is szem előtt tartotta, hogy a bevásárlásnál ne kellejen választanunk a minőség és a jó ár között. Küldetése, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a vásárlóinak, vagyis a minőség, frissesség, az egészségesség és a kedvező ár is egyaránt fontos alapelv az áruházlánc számára.

Saját márkás termékek, amelyek képviselik mind a 4 alapelvet

Azokat a termékeket nevezik saját márkás termékeknek, amelyek a Lidl-hálózat számára készülnek, és csak a Lidl üzletekben kerülnek forgalomba. Ilyen termékből a 2021-es gazdasági év során az áruházlánc polcain több mint 3600 élelmiszer és near-food szerepelt az állandó kínálatban.

Saját márkás termékek beszerzésénél a magas termékminőség és biztonsági követelmények való megfelelés elengedhetetlen. Ennek elérése érdekében a Lidl hosszútávú szerződéseket köt a beszállítóival és a termékeket rendszeresen ellenőrzik. A vállalat saját szakértői mellett független szervezeteket is alkalmaz a termékellenőrzésekhez, hogy a vásárlók a lehető legjobbat kapják a pénzükért. Az ellenőrzések kiterjednek a gyártási folyamat során vett mintákra és a boltok polcain található termékekre egyaránt.

A jó árat pedig csak úgy lehet elérni, hogy minden folyamatot optimalizálnak, a hosszútávú szerződések révén pedig nagyobb mennyiségben rendelik a forgalmazott termékeket.

Spórolás a saját márkás termékekkel

A kínálatban megtalálható saját márkás termékek szinte minden kategóriában elérhetőek és az áruk jóval kedvezőbb, mint a többi márkás terméké.

Pilos, Pikok, Húsfarm, Dulano, Cien, Combino, Alesto, Solevita, Freshona, Kania, Milbona, Hazánk Kincsei, csak néhány kedvenc azon saját márkás termékek között, amelyek a hazai vásárlók körében is nagyon népszerűek. Sikerük az ár-érték arányban rejlik. Kiváló minőség és remek ár, így könnyedén spórolhatunk velük úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk.

Nagyon jó példa erre a Hazánk Kincsei termékcsalád, amely az elmúlt években a vásárlók kedvence lett. A népmesei motívumokkal díszített csomagolás valódi hazai ízeket rejt, kínálata pedig folyamatosan bővül. Így ez év augusztusától – a magyar zöldségek hírnevének öregbítése érdekében – kiváló minőségű és kedvező árú zöldségek is kiegészítik ezt a saját márkás termékcsaládot. Magyarország különböző tájegységekről érkező termékek között megtalálható a makói fokhagyma, a szentesi hegyes erős paprika, a homokháti burgonya vagy a méhkeréki kígyóuborka. A hazai zöldség és gyümölcsbeszerzés az értékteremtés és a beszállítók támogatásán túl a szállítási útvonal lerövidülésével kisebb ökológiai lábnyomot eredményez, amellett, hogy ezáltal a frissesség is garantált.

Lidl

Az egészségünk a legfontosabb

A minőség és az ár mellett nem elhanyagolható az, hogy a termékek, amelyeket fogyasztunk beilleszthetőek legyen az egészséges életmódba.

A Lidl ennek érdekében a saját márkás termékekre is ugyanazokat a követelményeket és szabványokat írja elő, mint a többi márkás termékre. A Lidl azt is vállalta, hogy 2025-ig átlagosan 20 százalékkal csökkenti a saját márkás termékei só- és cukortartalmát úgy, hogy az eredeti ízélmény ne változzon.

Az egészségtudatos és speciális táplálkozást követők számára bio, cukor-, glutén- és laktózmentes, vegán és vegetáriánus termékek széles választéka is várja a vásárlókat. Magyarországon egyedülálló a Pikok Pure már melyhez prémium minőséget képviselő húskészítmények tartoznak. A termékek, ahogy azt nevük is mutatja (a „pure” jelentése = tiszta) valódi húsból készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert, ízfokozókat, adalékanyagokat és színezékeket, vagyis előállításuk kizárólag természetes összetevőkből, só és fűszerek felhasználásával történik.

Pénztárcabarát receptek és spórolási tippek

A Lidl a minőség és az alacsony árak mellett további ötletetekkel is segít, hogy minél tudatosabban intézzük a költéseinket. Partneri kedvezményekkel, rendszeres akciókkal, Lidl Plus applikációval, kuponokkal optimalizálhatjuk a kiadásainkat.

A https://www.lidl.hu/sporolasitippek oldalon további tippek és remek pénztárcabarát receptek is várnak ránk, ahol még maradékmentő ötleteket is találhatunk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik