Közélet

Dobrev Klára: rezsimentő alapot hoz létre az árnyékkormány

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Dobrev Klára közel egyórás beszédet tartott a Demokratikus Koalíció XII. kongresszusán szombaton.

Az EP-képviselő arról beszélt az mfor.hu összefoglalója szerint, hogy azonnali, 45 százalékos béremelést kell adni a pedagógusoknak, ráadásul azt nem uniós forrásból, hanem a magyar költségvetésből. Dobrev továbbá felszólította a kormányt, hogy dolgozzon ki elfogadható előmeneteli és béremelési rendszert nekik a jövőre nézve, állítsa vissza a sztrájkjogot és szüntesse meg a központosítást.

Ezenkívül arról beszélt, hogy a

  • a kormány duplázza meg a lakosságnak járó kedvezményes energiamennyiséget
  • csökkentse a rendszerhasználati díjat, a gáz és az áram áfáját
  • vezessen be tisztességes adósságkezelő rendszert és az önkormányzatokra is vonatkozzanak a rezsivel kapcsolatos kedvezmények

Az EP-képviselő ezentúl azonnali és jelentős béremelést követelt az egészségügyben dolgozó ápolóknak és szakszemélyzetnek, valamint a nyugdíjak látványos növelését is szorgalmazta.

Dobrev Klára új költségvetést sürgetett, és indítványozta, hogy jelöljék ki az euró bevezetésének céldátumát. Szerinte ezzel stabilizálni majd javítani lehet a forint helyzetét, és rögtön megjönnének az Európai Uniótól várt pénzek is.

A mostani válságnak a tizedét sem éreznénk meg, ha egy hozzáértő, baloldali kormány vezethetné az országot. Az árnyékkormány pont erre képes

-hangsúlyozta Dobrev.

Az elmúlt hetek munkájáról elmondta Dobrev, hogy az árnyékkormány rezsimentő alapot hoz létre. Arra kérte a kongresszus résztvevőit, hogy aki tud, segítse a rászorulók decemberi rezsiszámláját kifizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik