Közélet

Újabb eszközökkel támogatja munkavállalóit a Lidl

Lidl
Lidl
Felelősségteljes vállalatként a Lidl Magyarország számára kiemelten fontos, hogy a megváltozott gazdasági helyzetben is hű maradjon az alapelveihez. A vásárlók számára kiváló minőségű termékeket kínáljon széles választékkal és nagyon jó árakkal, hogy védje a környezetünket folyamatos fenntarthatósági innovációkkal, hogy gazdaságilag segítse Magyarországot, a hazai beszállítókkal való együtt működéssel, és a hazai termékek népszerűsítésével.

Mindenhez elengedhetetlen a munkavállalók megbecsülése

A Lidl pontosan tudja, hogy alapelveit és sikereit csak felkészült és kiváló munkavállalóival érheti el, ezért külön figyelmet fordít arra, hogy dolgozói érezzék munkaadójuk stabilitását, hogy kész megóvni a munkahelyeiket és megtartani az embereit. A nehéz helyzetre való tekintettel egy új évközi kompenzációval biztosítja dolgozói számára az anyagi biztonságot. Ez azt jelenti, hogy minden, kártyahúzással munkaidőt rögzítő munkavállalója számára 2023. február 28-ig, a vállalat gazdasági évének végéig – napi 8 órás munkavégzés esetén – havi bruttó 36 ezer forintos úgynevezett inflációkompenzációs-prémiumot ad Lidl kártyájukra, ami egy-egy munkavállalónak összesen bruttó 252 ezer forintos támogatást jelent. Ezen felül a kiskereskedelmi lánc a tömegközlekedéssel történő munkábajárás 100%-os térítése mellett üzemanyag-támogatást is biztosít a saját gépjárművel munkába járó dolgozóinak. Az eddigi 15 forint/kilométeres költségelszámolást szeptember 1-jétől 40 forint/kilométerre emelte, illetve a kiküldetésben levő dolgozók költségelszámolása is 40 forint/kilométerre emelkedett, hogy ezáltal is enyhítse a munkavállalókat érintő egyre nehezebb terheket.

A vállalat ilyen döntései teszik lehetővé, hogy a Lidl stabil és versenyképes vállalat legyen, amely több mint 8.500 magyarnak nyújt biztos megélhetést, mellyel a 11. legtöbb alkalmazottat foglalkoztató cég Magyarországon.

Lidl


Versenyképes bérek, béren kívüli juttatások

Az idei évben ez a kompenzáció nagy segítség a munkavállalóknak, de a Lidl nem csak ilyenkor honorálja megfelelően a dolgozóit. Az elmúlt 4 év során 27 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre, és egyedülálló ütemben és mértékben tovább növeli munkavállalói bérét, melynek értelmében a 2022-es gazdasági évben is inflációt meghaladó mértékben emelte a fizetéseket. A bérek mellett azonban az egyéb juttatásokra is kiemelt figyelmet fordít.

A juttatási csomag magában foglalja nagyértékű egészségbiztosítási programot, amely komplex egészségügyi szolgáltatást biztosít minden munkavállalója számára. Országszerte magánklinikai környezetben kínál prevenciós és a gyógyulást elősegítő kényelmes, gyors és ingyenes megoldásokat. Ennek keretében a munkavállalók térítésmentesen jogosultak többek között járóbeteg-ellátásra, laborvizsgálatokra, diagnosztikai vizsgálatokra, gyógykezelésekre és ambuláns műtétekre is. Mindezeken felül minden munkavállaló jogosult plusz egy nap szabadságra, ezáltal támogatva őket a prevenciós és egyéb vizsgálatokon való részvételben.

A csomag része a Lidl kártya is, melynek keretében havonta kapnak támogatást a dolgozók, úgy, hogy a Lidl, a munkavállalót érintő cafeteria adóterhet 100%-ban átvállalja. Az összege a foglalkoztatás mértékétől függ, 8 órás munkavállaló esetén ez bruttó 37 856 forintot jelent. Ezen felül szintén Lidl kártyájukra kapják az érintett dolgozók a korábban említett inflációkompenzációs prémiumot.

Külön juttatásként, a dolgozók élvezhetik az áruházlánc közel 50 partnert magában foglaló kedvezményprogramját, amely akár 40 százalékos árengedményt biztosít a partnerboltokban.

És ez még nem minden, hiszen a csomagba a baby box, karácsonyi ajándék, ajánlási rendszer, iskolakezdési támogatás, nyári tábor a munkavállalók gyermekei részére, családi nap, sportnap és a különféle sportolást támogató juttatások is beletartoznak.

Folyamatos fejlődési és előrelépési lehetőség

A versenyképes bérek és béren kívüli juttatások mellett a Lidl arra is ügyel, hogy fair munkáltatóként járjon el, így a fizetéseket jellemzően már a hónap 2. munkanapján átutalja a dolgozóknak, és nem perc, hanem másodperc alapon számolja el a munkaidőt, ezzel is támogatva a dolgozókat.
A munkavállalók fejlesztéséért is számos lépést tesz a vállalat. A kötelező oktatásokon kívül szakmai és soft kompetenciák fejlesztésére is lehetőséget biztosít. A vezetők fejlesztésénél pedig elsődleges cél, hogy a munkavállalók a vezetői képzések segítségével modern és emberközeli bánásmódban részesüljenek.

Lidl


Az elsőszámú és egyben legjobb választás

Az áruházlánc nem titkolt célja, hogy megbízható, stabil munkaadóként az elsőszámú és egyben legjobb választás legyen az álláskeresők körében, és mindent megtesz meglévő munkavállalói megtartása érdekében is. Az utóbbi 5 évben folyamatosan azon dolgozik a vállalat, hogy akkor is az áruházláncra gondoljanak elsőként a magyarok, ha munkahelyet választanak. 2021 januárja és 2022 januárja között 1200 új munkahelyet teremett, és folyamatosan azon dolgozik, hogy munkavállalói elégedettek legyenek. Erőfeszítésit a munkavállalókért TOP Employer 2022 nemzetközi díjjal jutalmazták.

A Lidl Magyarország már hosszú ideje a magyar vásárlók egyik nagy kedvence, ha bevásárlásról van szó, és elérte, hogy az álláskeresők körében is előkelő helyre sorolják, ha új munkahelyre gondolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik