Közélet

Veol: az uniós szankciókra hivatkozva vonnak össze két iskolát Veszprémben

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum diákjait a Jendrassik-Venesz Technikum épületébe költöztetik a téli hónapokban – írja a veol.hu. Habár a megyei lapnak sem a két intézmény igazgatója, sem a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja nem nyilatkozott, a szülőket állítólag már tájékoztatták a változásról.

A veol.hu úgy tudja, hogy a közlemény szövegében „az Ukrajnában zajló háborús konfliktusra, valamint az energiahordozókra kivetett európai uniós szankciókra” hivatkoznak. Azt írják, „ezek a körülmények az energiaellátás újragondolását igénylik”. Hozzáteszik: „a folyamat időigényes és költséges, ugyanakkor az ország gazdaságának működnie kell. Ehhez mérten a takarékos energiafelhasználás mindenkit érint”.

A tájékoztatásban szerepel az is, hogy 2022. november 2-től a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum Csap utcai épületét a fűtési szezon idejére bezárják. Az iskola feladatellátási helye átmenetileg átkerül a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumba. Ahogy írják, „szem előtt tartották azt, hogy a diákok és oktatók érdekei a legkevésbé sérüljenek, emiatt a Centrum vezetése olyan megoldást keresett, amellyel a délutáni oktatás elkerülhető. Ennek fényében a csoportbontások újragondolásával, tantermek kialakításával igyekeznek megoldani, hogy a két intézmény oktatása párhuzamosan, délelőtti munkarendben tudjon működni”.

Kiemelt képünkön Veszprém a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikuma új oktatási szárnya az átadóünnepség napján, 2022. március 11-én. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik