Közélet koronavírus

Koronavírus miatt csendben bezárták a Honvédkórház neurológiai osztályát

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Megnőtt a koronavírusos betegek száma a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja (közismert nevén: Honvédkórház) neurológiai osztályán, ezért a fekvőbeteg-ellátást igénylő betegek számára más intézményeket jelöltek ki – írja a Napi.hu.

A Honvédkórháznak két telephelye van: a központi telephely Angyalföldön, a másik Terézvárosban található. A kórház honlapja szerint a neurológiai osztály épülete a központi telephelyen van.

A neurológiai betegeknek háromféle progresszivitási szint szerinti ellátókat jelöltek ki – olvasható Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, orvos vasárnapi Facebook-bejegyzésében, aki szerint a  bezárás ismertetését sem a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), sem a Honvédkórház „nem kapkodta el”.

A szekértő által a közösségi oldalon megosztott indoklás szerint a Honvédkórház neurológiai osztályán a betegek körében már szeptember 27-én „halmozottan kialakult a Covid-19 fertőzés”, ezért a járványügyi intézkedések feloldásáig az általános neurológiai ellátást igénylő betegek fogadását lemondták. A stroke-os betegek ellátását azonban egy nyolcágyas intenzív részlegen továbbra is biztosítják.A kijelölt kórházak az alábbiak:

  • az Uzsoki Utcai Kórház (Budapest)
  • a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (Kistarcsa)
  • a Jávorszky Ödön Kórház (Vác)
  • és a Semmelweis Egyetem Klinikai Központja (Budapest).

Ezen felül, mint írják, kötelezték az Országos Mentőszolgálatot, hogy a kórházak között koordinálja a betegeket a szabad kapacitások terhére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik