Közélet

Fordulat a győri polgármester jutalma ügyében

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Feleségével jótékony célra ajánl fel 3 millió forintot, ami megegyezik a jutalom nettó összegével, de független attól.

A fideszes polgármester is felszólalt a városi közgyűlés ülésén, ahol téma volt az ő 35. jubileumi jutalma is. Karaktergyilkosságról beszélt és megerősítette, azt nem ő kérte, arról a jegyző – akiben maximálisan megbízik –, tájékoztatta, ahogy harminc másik dolgozót is.

A városházi sajtó lapunknak elküldte Dézsi Csaba András felszólalását, amelyben jelezte,

mivel a jutalom jogosságát illetően az ellenzéki sajtóban kételyek merültek fel,

kérte a jegyzőt, független szakemberektől is kérjen jogi állásfoglalást. Ha jár, felveszi, ha nem, még a látszatát is szeretné elkerülni, hogy illetéktelenül kapna bármilyen pénzt. Arra kérte a közgyűlést, a kifizetést ettől tegye függővé.

Szerinte sokan megkérdőjelezték a munkáját, ezért hosszan sorolta, mi mindent tett az elmúlt 35 évben. A sajtóosztály a polgármester felszólalása mellett elküldte azt a nyilatkozatot is, amelyben jelezték, egyik családtagjuk nyirokrákkal küzd, ezért az őt kezelő klinika közhasznú alapítványának Dézsi Csaba András és felesége magánszemélyként 3 millió forintot ajánlott fel. Mint írták, az összeg nagyjából megfelel a jubileumi jutalom adózás utáni összegének, de az adomány független a jutalom átvételétől. Azt is írták, hogy eddig is adakoztak, csak mindig névtelenül.

Kellene a rossebnek az a pénz. Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan. De ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?

– mondta korábban a polgármestere a hvg.hu kérdésére. Az Úgytudjuk.hu azt írta, a győri közgyűlés végén került elő Dézsi Csaba András polgármester jutalma, amiről Kovács Tamás képviselő (Fidesz), a javaslatért felelős bizottság elnöke azt mondta, jár a polgármesternek a törvények szerint. Glázer Tímea (DK) azt mondta: ha Győr jobb anyagi helyzetben lenne, akkor támogatni tudná a jutalmat, így azonban azt kérte, a polgármester azt ne vegye fel.

A városházi sajtó által átküldött szövegben ez nem szerepelt, de a portál szerint a polgármester mindenkit, aki az ügyben megszólalt, hírt adott róla „bunkó baloldali sutyeráknak” nevezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik