A következő élő közvetítés része Vallási vita miatt törhetett ki lövöldözés az orosz kiképzőközpontban

Perceken keresztül szidta szemtől szemben Putyint a tádzsik elnök

Ashley Chan / SOPA Images/ LightRocket / Getty Images
Ashley Chan / SOPA Images/ LightRocket / Getty Images

Korábban is általános vélekedés volt, ám amióta kitört a háború, még inkább beivódott a köztudatba, hogy Vlagyimir Putyin a világ egyik legveszélyesebb embere, aminek következtében érinthetetlen, amint mi sem bizonyít jobban, mint hogy a világ vezető politikusai is csak nagyon kimért hangnemben fogalmaznak meg vele szemben kritikát.

Ennek tükrében egészen szürreálisan hat az 444 által kiszúrt felvétel, amelyen az látható, hogy Tádzsikisztán elnöke, Emomali Rahmon beolvas az orosz elnöknek egy találkozón, amelyen a Független Államok Közösségének vezetői vettek részt. Rahmon nem a háború miatt vagy az Ukrajnával szemben tanúsított hozzáállása miatt ugrott neki Putyinnak, sokkal inkább azért, mert szerinte a posztszovjet köztársaságok nem kapják meg a kellő tiszteletet Oroszországtól. A tádzsik elnök szerint mindez nem most kezdődött, Oroszország már a múltban sem tekintett egyenlő félként a többi tagköztársaságra, Rahmon szerint többek között a Szovjetunió összeomlása is ennek volt köszönhető.

A beszél olyannira váratlanul ért mindnekit, hogy a kazah elnök egy ponton meg is próbálta leállítani Rahmont, ő azonban nem hagyta magát. Azt mondta, azért jöttek, hogy beszéljenek, és ő beszélni is fog.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik