Közélet

A Jobbik alelnöke szerint a DK-nak nem kéne piócaként rátelepedni a tanártüntetésekre

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke szombat reggeli Facebook-bejegyzésében azt fejtegeti, hogy a DK árnyékkormányának nem kéne rátelepednie a tanártüntetésekre, azokat mint civil kezdeményezéseket kéne tiszteletben tartani.

Nincs is azzal semmi baj, ha a pártok kinyilvánítják szolidaritásukat, ha a politikusok elmondják segítő elképzeléseiket, akár egy demonstráción, a tüntetők egyikeként. Viszont piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív…

– írja Ander Balázs.

Dobrev Klára és Barkóczi Balázs, a DK árnyékkormányának oktatási és kulturális árnyékminisztere pénteken pedagógusokkal egyeztettek, hogy közösen dolgozzanak ki megoldást az oktatás problémáira. A sajtótájékoztatón elárulták, hogy a pedagógusokkal és az oktatási szakemberekkel közösen dolgozzon ki egy hosszú távú stratégiát a magyar oktatás modernizálására.

Ander szerint azonban a DK a felajánlásával „szívességet tesz Orbán Viktor propagandagépezetének, amelyik gőzerővel igyekszik lejáratni a jogos követeléseken alapuló tiltakozó mozgalom hitelességét”.

Nem csak DK-s tanárok, nem csupán DK-s tiltakozók vannak. Határozottan kérjük tehát a DK-t, hogy tartsa tiszteletben a civil kezdeményezés tisztaságát, és ne tegyen több szívességet Orbán Viktor propagandagépezetének, amelyik gőzerővel igyekszik lejáratni a jogos követeléseken alapuló tiltakozó mozgalom hitelességét.

– teszi hozzá a Jobbik politikusa.

Hozzáteszi: áprilisban „az ellenzéki összefogáson volt a sor”, hogy bizonyítsanak, azonban most „önző módon, nem szabad rontaniuk a civilek esélyeit”, hiszen ez a dolog az ő ügyükről szól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik