A következő élő közvetítés része Modellezték egy esetleges zaporizzsjai atombaleset következményeit

50 ezer ukrán menekült válhat hajléktalanná Nagy-Britanniában

Jövőre 50 ezer ukrán menekült válhat hajléktalanná az Egyesült Királyságban – írta a Guardian. A lap szerint a figyelmeztetések ellenére a brit kormány eddig nem mutatott hajlandóságot új támogatási csomag létrehozására, miközben a Nagy-Britanniát is sújtó válság miatt egyre nő a félelem, hogy az „Otthonok Ukrajnának” névre keresztelt kormányzati program szeptemberre felbomlik, amivel véget ér a menekültek első hat hónapos elhelyezésének támogatása is.

Az Otthonok Ukrajnának program keretében összesen 83 900 menekült érkezett márciusi kezdete óta. A menekülteket támogatókkal párosították, akik beleegyeztek, hogy hat hónapra elszállásolják őket, és havi 350 fontot fizettek nekik.

De korántsem volt sikeres minden párosítás. A kormány adataiból kiderül az is, hogy a háború februári kitörése óta 1335 ukrán, köztük 945 gyermekes család regisztrált hajléktalanként.

Ez a szám a következő hónaptól várhatóan ugrásszerűen emelkedik. A Munkáspárt és a Liberális Demokraták gyermekjótékonysági szervezetének elemzése szerint a menekültszponzorok visszajelzései alapján a télre 15-21 ezer ukrán válhat hajléktalanná, a jövő év közepére pedig több mint 50 ezerre emelkedhet ez a szám.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik