Közélet

Megműtötték Hoppál Pétert, kiválónak nevezte a magyar egészségügyi ellátást

Hoppál Péter / Facebook
Hoppál Péter / Facebook

Helyzetjelentést tett közzé Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerdán a Facebook-oldalán, miután kedden a parlamentből mentő vitte kórházba, ahol vakbélműtétet hajtottak végre rajta.

A Fidesz országgyűlési képviselője a posztban azt írta, a Parlament orvosi szobájában kétszer vizsgálták meg gyengeség, görcsök miatt, először délben, majd délután ötkor újra. Azonnal infúziót kötöttek be neki, majd mentőt hívtak. A kijelölt állami kórház sürgősségijére vitték be, ezzel kapcsolatban hozzátette:

igen, nekem is, mint mindenkinek várakozni kellett kora estétől.

A vizsgálatokon kiderült, hogy enyhe tüdőgyulladása van, illetve a hasi panaszait vakbélgyulladás okozta, ezért műteni kellett.

A műtő foglalt volt, természetesen vártunk, hajnalban került rám a sor, tegnap 3.30-kor toltak ki a sikeres altatásos műtét után

– ismertette a részleteket. Hoppál jelezte: már haza is engednék, ám a tüdőgyulladás miatt még egy-két napot benn kell maradnia. A bejegyzésben mindazonáltal hangsúlyozta, hogy „a magyar egészségügyi ellátás mindenkinek kiváló, aki külföldön kipróbálta már ezt, mindenki itthon kezelteti magát, nem véletlen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik