Közélet

Tetőomlás: a polgármester is csak tippelni tudott, mikor költözhetnek vissza a lakók

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A törmelék nagy részét már eltakarították a Jókai utca és az Aradi utca sarkán álló ház környékén, ahol két nappal korábban leomlott a ház tetőszerkezete, magával sodorva az erkélyek jókora darabjait is, írja a hvg.hu.

A kilapított, szétroncsolt autók maradványai a lap beszámolója szerint még mindig ott vannak. Mivel már nem takarja a járműveket törmelékhalom és az eső is lemosta azokat, jól kivehető, mekkora pusztítást végzett az omlás.

Soproni Tamás, VI. kerületi polgármester a hvg.hu-nak szerda délben csak tippelni tudott arra vonatkozóan, hogy a helyi lakók mikor költözhetnek vissza otthonukba. Úgy fogalmazott, a helyszínen van a statikus, aki újra megvizsgálja az épület statikai állapotát.

Nincsenek pozitív híreim. Úgy tűnik, hogy az egész tetőszinten újra el kell hárítani a veszélyt, nem elég az utcafrontról eltávolítani a fémlemezeket és a párkánydarabokat, amik még fent maradtak

– mondta a politikus.

Közölte, a ház lakóinak péntekig biztosítanak szállást egyelőre egy közeli, a háztól alig 50 méterre lévő hotelben, de ezt meghosszabbíthatják, amíg szükséges.

A polgármester szerint a legoptimistább forgatókönyv szerint a jövő hét közepén költözhetnek vissza a lakók a házba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik