Közélet

Hadházy Ákos nem lép be Márki-Zay új pártjába

Hadházy Ákos nem lép be a Márki-Zay Péter által alapítandó új pártba – közölte a politikus hétfőn a Facebookon. Amint arról beszámoltunk, Hódmezővásárhely polgármestere egy fiatalokra épülő, „jobbközép irányultságú néppártot” indít, amelyben ott lesznek majd „a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is”.

Hadházy azt mondta, hogy szükség lehet új pártra, „de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni”. Hozzátette azt is, hogy megpróbálta lebeszélni Márki-Zayt egy új párt szerinte elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, de sikertelenül, így nem csatlakozik a kezdeményezéshez.

Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem!

– tette hozzá a parlamenti képviselő, aki ugyanakkor figyelmeztetett arra, biztos lesznek más olyan, ellenzékinek tűnő és hamarosan elinduló pártok, amelyeket a háttérből a Fidesz fog támogatni.

Kapcsolódó
Pártot alapít Márki-Zay Péter
Jobbközép irányultságú lesz – írta.

Lukácsi Katalin, Márki-Zay Péter kampányának egyházügyi szakértője pedig az Alfahírnek beszélt arról, hogy ő sem fog belépni a pártba. Azt mondta, az elmúlt intenzív időszak után egy kis hátralépésre van szüksége, és jelenleg civil pályán igyekszik munkát találni. Lukácsi azt mondta, belső körben már beszélt arról, hogy nem lép be a pártba. Emellett nemcsak lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagságáról, de nem is indul újra a posztért a májusi tisztújítón.

Számomra tart még a számvetés időszaka a választási eredmény után. Ahhoz hogy bármerre tudjak lépni, nekem még sokat kell elmélkednem, hogy mit tettem rosszul. Még nem vagyok felkészülve.

– mondta Lukácsi, aki szerint egyelőre túl sok kérdése és túl kevés válasza van ahhoz, hogy vezető szerepet vállaljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik