Közélet

Hvg.hu: Szabó Tímea sem indul újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért

Szabó Tímea sem indul újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért – értesült a Hvg.hu. A hírportál szerint a politikus döntését szerdán a párt egy zárt Facebook-csoportjában osztotta meg. Az idézett bejegyzésben Szabó arról írt, hogy hiába tudta növelni a Párbeszéd a parlamenti képviselői számát, az ellenzék választási kudarcában a hat párt egyikeként a Párbeszédnek, a társelnökeként pedig neki is felelőssége van.

A lap Szabó Tímeát nem tudta elérni, a Párbeszéd sajtóirodája pedig ugyan nem cáfolta az értesülést, de azt válaszolták, hogy a párt belső felületein zajló kommunikációt nem áll módjukban kommentálni. A Hvg.hu-nak ugyanakkor van egy másik értesülése is, miszerint a párt szerdai elnökségi ülésén döntés született arról, hogy Szabót fogják javasolni parlamenti frakcióvezetőnek, a politikus pedig szívesen vállalná ezt a feladatot.

A párt másik társelnöke, Karácsony Gergely pár nappal a választás után jelentette be, hogy nem indul újra a posztért, bár döntését már korábban meghozta, a választási eredmény inkább csak megerősítette benne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik