Közélet

A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöki székére pályázik a Mi Hazánk

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Hadházy Ákos szerint viszont semmi értelme a bizottságosdinak. Ezzel persze sok ellenzéki nem ért egyet.

“zeretnénk egy strukturális átalakítást, szeretnénk ellenőrzési jogköröket, hiszen három lista jutott be a parlamentbe, nem kilenc párt.

Így kezdte magyarázatát Toroczkai László, az országgyűlési választásokon 6 százalék fölött teljesített, tehát a parlamentbe bejutó Mi Hazánk elnöke. Az RTL Klub Híradójának arról beszélt, a pozíciók elosztásánál szeretnének reformot. Toroczkaiék szerint így nem a frakciók mérete alapján kéne elosztani a bizottsági helyeket sem.

Kapcsolódó
Toroczkai László: Nem örülök a Fidesz-kétharmadnak, mert ez nem tesz jót az országnak
Ádáz ellenzéke lesznek a kormánynak, ezt állítja a Mi Hazánk elnöke, aki az ásotthalomi polgármesteri széket cseréli az országgyűlési mandátumra. Könyvet darálni nem fognak a Parlamentben, de Budaházy Györgyéknek amnesztiát követelnek. Szerinte korábbi pártjának, a Jobbiknak vége van, de Toroczkai László azt is árulta, megpróbálták-e beszervezni az elmúlt években a titkosszolgálatok.

Ez azért fontos, mert a hagyományok szerint többek közt a nemzetbiztonsági és a költségvetési bizottságot is ellenzéki képviselők vezetik. Toroczkai elmondta, ők bizottsági elnöki helyeket szeretnének,

például a nemzetbiztonsági bizottságra is gondoltunk.

A bizottsági pozíciókról a házelnök dönt majd a frakcióvezetők javaslatára. Hadházy Ákos, aki Zuglóban egyéniben nyert, így képviselő marad, elmondta, szerinte nincs értelme beülni a bizottságokba. Ugyanis általában a kormánypárti javaslatokat megszavazzák, az ellenzékieket leszavazzák. Havi pár órás elfoglaltság ez, de „nagyon jó fizetést ad a képviselőknek”. Ezzel nem mindenki ért egyet, Csárdi Antal LMP-s képviselő (ő a Belvárosban nyert egyéniben) szerint legalább témákat behozhatnak az ülésekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik