Közélet

Kunhalmi: Akik most egymásnak esnek, azok a szavazóikat hagyják cserben

Akik most egymás hibáztatásával vannak elfoglalva és egymás torkának esnek, azok csaknem 1 805 000 szavazót hagynak cserben,

írta pénteken a Facebookon Kunhalmi Ágnes. Az MSZP politikusa ezzel arra utalt, hogy az utóbbi napokban több ellenzéki politikus is megpróbált bűnbakot keresni, hogy ki miatt veszíthették el a választást.

Stummer János, a Jobbik korábbi tagja úgy véli, hogy „Jakab Péterből egy új, fiatal, energikus Gyurcsány Ferencet akartak gyúrni”, de ennek az lett az eredménye, hogy a pártot ideológiailag teljesen kilúgozták. Szerinte Jakab karakterét balliberális tanácsadók építették fel, hiszen a Jobbik elnöke valójában nem egy „miskolci proli”, hanem egy „értelmes történelemtanár”.

Lapunknak adott interjújában Márki-Zay Péter azt állította, hogy nem rá mondtak nemet a vasárnap a választók, hanem Gyurcsány Ferencre, „aki sajnos súlyos tehertétel az ellenzéken, milliók rettegnek tőle, és ha föltűnik az egyik oldalon, a választók jelentős része fut a másik irányba”.

Kapcsolódó
Márki-Zay Péter: Nincs meg Orbán száma, Kocsis Mátét kértem, küldje át, hogy felhívhassam a miniszterelnököt
Hatni szeretne a kormányfő lelkiismeretére. Meggyőződése, hogy nem rajta ment el a választás, arra jutott, hogy a jelenlegi keretek között nem győzhető le a Fidesz. Gyurcsány Ferencről azt mondja: „Alig várta, hogy elbukjuk a választást.” Ellenzékiség helyett ellenállást akar, az országból csak akkor költözik el, ha közvetlen egzisztenciális fenyegetés éri. Nagyinterjú Márki-Zay Péterrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik