Közélet

Megkérdezték Szijjártót, hogy miért nem ment Orbán Kijevbe

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Mondjuk, hogy nem a kérdésre válaszolt.

Kedden délelőtt jelentették be a lengyel kormány képviselői, hogy Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Janša szlovén miniszterelnökök az oroszok által szorongatott Kijevbe utaznak, hogy Volodomir Zelenszkij urkán elnökkel tárgyaljanak a kialakult helyzetről és támogatásukról biztosítsák az ukrán népet.

Ennek kapcsán a Telex megkereste a nap folyamán a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy arról érdeklődjenek, miért nem utazik Orbán Viktor is az ukrán fővárosba. Akkor Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szűkszavúan úgy reagált, hogy Orbán tud a látogatásról, de most nem megy Kijevbe.

A délután folyamán Szijjártó Péter külügyminiszternél is érdeklődt az MTI arról, hogy miért nem utazott Orbán Kijevbe. Erre ő azt felelte:

Magyarország békéjéhez és biztonságához az kell, hogy se katonát, se fegyvert ne küldjünk a háborúba és Magyarország területén keresztül ne engedjük a fegyverek szállítását Ukrajnába. Tiszteletben tartjuk, ha más országok másképp döntenek, de nekünk Magyarország biztonsági érdekeit kell szem előtt tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik