Közélet csatatér '22 - vas 1. evk

Költségvetési csalás miatt feljelentik Hende Csabát

Az Egységben Magyarország pártjai költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználás miatt feljelentést tesz Hende Csaba ellen – írja az Ugytudjuk.hu a közös ellenzék közleménye alapján.

A lap március elején számolt be arról, hogy Szombathely és térsége fideszes parlamenti képviselőjének vagyonnyilatkozatában nem szerepel az az összeg, amely Hende családi házának bérbeadásából származik.

Az Ugytudjuk.hu cikke szerint a politikusnak Szombathelyen van egy kizárólagos tulajdonában álló háza, amely Hende bevallása szerint 2014 óta bérbe van adva, az abból befolyó összeg azonban csak a 2015-ről szóló, 2016 januárjában kelt vagyonnyilatkozatban szerepel. Amikor a lap erről Hendénél érdeklődött, azt válaszolta, hogy a ház hasznosítás jogát átruházta egy magánszemélyre.

Lukács Dániel, az Egységben Magyarorszagért Vas megyei 1-es számú választókerületének nevében írt közleményében úgy fogalmazott, hogy Hende egy strómanon keresztül adja ki a házat, és ezt úgy tudja megtenni, hogy ő nem ott él, hanem Budán. A közlemény szerint:

Hende házában ukrán vendégmunkások élnek, akik ezért bérleti díjat fizetnek. Azonban Hende nem tüntette fel évek óta a vagyonnyilatkozatában az ebből származó bérleti díjat. Amikor újságírók ennek tényével szembesítették, azt állította, hogy egy általa meg nem nevezett személy használatába adta az ingatlant, és ezen személy adja ki bérbe a házat.

Bárhogyan is csűri-csavarja Hende, a saját tulajdonában álló ingatlant pénzért adja bérbe, azonban ezen összeget törvényi kötelezettsége ellenére sem tünteti fel vagyonnyilatkozatában. Ebből következően vagyonnyilatkozata hiányos, azaz hamis tartalmú. Hende ezzel a gyanú szerint hamis magánokiratot használ fel évek óta, ami bűncselekmény gyanúját veti fel.

Továbbá költségvetési csalás gyanúja is felmerül Hendével szemben, mert teljességgel életszerűtlen, hogy ő ingyen adta át a hasznosítás jogát egy egyelőre ismeretlen személyazonosságú személynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik