Közélet

Kétirányú lapszámmal állította szembe a propagandát a valós problémákkal a nagytarcsai újság

Két címlapja van és két irányból olvasható a nagytarcsai újság legfrissebb száma, írja a Telex.

A lap egyik fele a település fideszes polgármestere számára kedves, propagandisztikus írásokat tartalmaz, míg a másik helyi problémákról, civil ügyekről, egy nemrég lezajlott tüntetésről, és Rogán Antalék ügyvédjének helyi szerepéről szól.

Az egyik irányból olvasva megtudhatják a helyi lakosok a közeli és távolabbi múlt megvalósult projektjeinek részleteit, például hogy átépítették és ki is bővítették a polgármesteri hivatalt, új óvodaépületet adtak át és bővítették az iskolaépületet, a másik irányból olvasva pedig olyan cikkek tűnnek fel többek közt, hogy májusban időközi választás lehet a településen és hogy mik miatt kritizálják a polgármestert, a fideszes Rimóczi Sándort.

Ez nem nyerte el a tetszését a politikusnak. A Telex szerint az újság készítője az önkormányzattal kötött szerződésnek megfelelően megjelenés előtt körbeküldte egy nagyjából 60 főből álló körnek a lapot, akik ilyenkor véleményezhetik a tartalmat. Jöttek pozitív visszajelzések az egyedi koncepcióra, de aztán érkezett egy üzenet is a polgármestertől, aki kérdőre vonta a lap főszerkesztőjét, hogy miért van szükség arra, hogy szemlézzen benne például olyan cikket is, ami a Telexen jelent meg.

A főszerkesztő a Telexnek azt mondta, megmondta a polgármesternek, hogy az újság meg fog jelenni ebben a formában, de természetesen kommentálhatja ezt a rovatot, amennyiben szeretné. Aztán a településvezető megint kereste őt, és arról beszélt, hogy bár nem tilthatja meg, de nem szeretné ha megjelenne így az újság. Az lap készítője kijelentette, hogy meg fog jelenni.

Ezután a polgármester már jogi akadályra hivatkozva akadályozta volna meg a lap megjelenését, de ennek ellenére is bekerült a postaládákba a márciusi lapszám.

A Nagytarcsa egyedi koncepciójú márciusi számát a kiadvány saját weboldalán, itt lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik