Közélet

Jakab Péter a Parlamentben: Egy igazi aberrált tolvaj banda, nagyjából így fog önökre emlékezni az utókor

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kenyeret, olajat, hagymát, répát, tésztát, zellert, lisztet, krumplit, sorolta Szabó Tímea a napirend előtti felszólalásában, milyen terméket tud vásárolni egy kezdő pedagógus hetente.

Varga Jennifer / 24.hu

Az országgyűlési képviselő ezt a KSH friss adataira hivatkozva tette meg, eszerint ugyanis egy kezdő tanár béréből 11 200 forintot lehet költeni élelmiszer minden héten.

Hogy szemléltesse a helyzetet, Szabó Tímea be is vásárolt, aztán a beszéde közben kipakolt a szatyorból.

Ennyi jut ma, itt a számla. Ennyi fér ma bele 11 200 forintba. Tudják, hogy mi jön ebből ki? Krumplistészta, krumplifőzelék, túrós tészta, zöldségleves és hús hetente egyszer. Zöldség és nyers gyümölcs nincsen, ennyi jár önöktől 12 év kormányzás után a pedagógusoknak, szociális dolgozóknak, a nyugdíjasoknak még ennyi sem jut

– mondta.

Dömötör Csaba államtitkár a kormány nevében úgy reagált,

onnan tudjuk, hogy önök nincsenek jó helyzetben, hogy különböző tárgyakat hoznak be az országgyűlésbe. Jakab Péter képviselőúr esetében is ez történt. Ha önöket ennyire érdekli az árszínvonal, hagy kérdezzem meg, miért nem támogatták az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot, a hitelmoratóriumot és a hatósági árakat az energiapacon?

A háborús helyzettel összefüggésben azt mondta, Magyarország biztonsága a legfontosabb cél, támogatják a béket megteremtését célzó törekvéseket, de azt nem, hogy a magyarok fizessék meg a háború árát.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke arról beszélt, Orbán Viktor szerint a paksi bővítés az évszázad üzlete, szerintük viszont az évszázad üzletének paródiája, az ország elárulása. Hozzátette, mostanra világossá vált, hogy milyen veszélynek tette ki az országot Orbán Viktor, a paksi bővítés több sebből már nem is vérezhetne. Süli János erre úgy reagált, nem igaz, hogy előkészítés nélkül állapodott meg Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal Paks II-ről.

A DK-s Arató Gergely szerint ahol a kormány van, azt légüres térnek hívják, ahová pedig tart, azt történelmi zsákutcának.

Magyarország legnagyobb problémáját ma önök jelentik

– fogalmazott, majd azt tanácsolta a kormány tagjainak, szégyelljék magukat, hogy ilyen helyzetbe hozták hazánkat. Rétvári Bence úgy reagált, jó kedve van a baloldalnak, pedig túl sok oka szerinte nincs erre.

Jakab Péter Kelet vagy Nyugat címmel tartott felszólalásán azt mondta, látja, hogy a miniszterelnök a háború előestéjén bulizott egy jót az Ákos-koncerten, ezért április 3-án küldenek a kormánynak egy jó Ákos-számot: valami véget ér, valami fáj.

Április 3-án véget ér 12 évnyi lopás, 12 évnyi hazudozás és 12 évnyi árulás

– mondta a Jobbik frakcióvezetője.

Szerinte elárulta a kormány a nyugati szövetségeseit, amikor nem Moszkvát akarták megállítani, hanem Brüsszelt, ebből pedig vérontás lett. Új értelmet nyert a választás, Putyin és Európa között kell választani, magyarázta.

Önöknek csak a pénz számít. Ha Brüsszeltől nem jön, jó az orosz és a kínai hitel is. Hogy rekordokat dönt az államadósság, az mit számít, ugye, majd a gyerekeink visszafizetik. A lényeg, hogy addig is védjük meg őket a nemi átalakító műtétektől. Egészen elképesztő. 12 év után ott tartunk, hogy Magyarország miniszterelnöke egy háború kellős közepén egy gazdasági válság közepén gyerekek nadrágjában turkál és arról népszavaztat, mi legyen a lábuk között. Egy igazi aberrált tolvaj banda, nagyjából így fog önökre emlékezni az utókor. Ez az ország Kelet-Közép-Európa Svájca lehetne, egy valami kéne hozzá, egy tisztességes kormány, semmi több

– fogalmazott.

Dömötör Csaba a jobbikos Gyöngyösi Mártontól származó idézettel reagált, amely úgy szólt,

a Jobbik a pusztító nyugati liberalizmus ellenében keresi Oroszország szövetségét és úgy gondoljuk, hogy Európa spirituális megújulását Oroszország hozhatja el.

Az államtitkár szerint van egy párt, aminek az egyik képviselője Oroszországnak kémkedett, ez a párt a Jobbik. Ez nem is gyanú, el is ítélték, és most is Moszkvában van. Egy párt van, ami az uniós tagság ellen kampányol, ami szintén a Jobbik, emelte ki Dömötör.

A Jobbik és a baloldal valamint Márki-Zay Péter szerinte nem támogatja a minimálbért, a 13. havi nyugdíjat, a fiatalok adómentességét, és a családi adókedvezményeket is eltörölnék.

Kapcsolódó
Köztársasági elnököt választ ma a parlament
A folyamat 9 óra 30 perckor kezdődik az államfőjelöltek 15-15 perces felszólalásaival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik