Közélet

Márki-Zay Péter új, konzervatív-szabadelvű pártot alapít majd

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje közölte, hogy március 15-én Budapestre jön az Európai Néppárt vezetője, Donald Tusk.

Márki-Zay Péter az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, két pártra, Gémesi György Új Kezdetére, és Pálinkás József Új Világ Néppártjára építhetnek, mert a Mindenki Magyarországa elnöksége a mozgalom sokszínűsége miatt nem akart párttá alakulni. Márki-Zay Péter egy becsületes jobboldali pártot szeretne, úgy véli, a volt MDF-es, volt fideszes szavazók hiányolják azt.

Egy olyan, nem tolvaj konzervatív pártot szeretnénk, amelyre tisztességes emberek is, valódi keresztény emberek is nyugodtan szavazhatnak. Most ilyen nincs, ez egy óriási hiba.

Egy konzervatív, gazdasági kérdésekben szabadelvű, európai néppárti hagyományokat követő pártot szeretne. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje közölte, március 15-én Budapestre jön az Európai Néppárt vezetője, Donald Tusk, korábbi tárgyalásai Mikulas Dzurindával és Manfred Weberrel is azt szolgálták, hogy legyen majd egy magyar szervezete az Európai Néppártnak.

Még nem dőlt el, ki lenne a pártelnök, erről Gémesi Györggyel és Pálinkás Józseffel egyeztet, egyelőre mindhármuk neve fémjelzi a kezdeményezést. Amíg a pártot formálisan nem alapítják meg, minden tisztességes keresztény embert, minden igazi magyar hazafit, jobboldali embert arra kérnek, hogy

most a kormányváltás érdekében az Egységben Magyarországért Szövetségre szavazzon.

Mivel a hat ellenzéki párt elutasította az általa javasolt hetedik frakciót, most szerinte lesznek olyan európai néppárti típusú konzervatívok, akiket senki nem képvisel majd. Azt gondolja, ha most nem is, a következő parlamentben lesz már saját frakciójuk.  Márki-Zay Péter azt mondta, egyelőre munkanevek vannak, csak a bejegyzéskor lesz végleges az új párt neve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik