Közélet

Ukrán elnök: nem tesszük le a fegyvert

Ukrán elnöki sajtószolgálat / AP / MTI
Ukrán elnöki sajtószolgálat / AP / MTI
Volodimir Zelenszkij cáfolta azt is, hogy elhagyta volna Kijevet.

Nem tesszük le a fegyvert, megvédjük az országunkat – közölte az ukrán elnök szombaton válaszul arra, hogy Moszkva korábban fegyverletételre szólította fel az ukrán hadsereget.

Ne higgyetek az álhíreknek, még mindig itt vagyok!

Volodimir Zelenszkij ennek igazolására egy negyven másodperces felvételt közölt a Twitteren. A videó hátterében az elnöki rezidencia volt látható. Az állami hírügynökség szerint az elnökről korábban    olyan hírek láttak napvilágot, hogy elhagyta az országot, elrendelte: Ukrajna adja meg magát az oroszoknak. A videóban mindkettőt cáfolta, közölte: Kijevben marad.

Egyúttal felszólította az ukránokat, hogy védjék meg az orosz ostrom alatt álló fővárost. Üzenetében jelezte: a diplomáciai fronton is új nap virradt, már tárgyalt Emmanuel Macron francia elnökkel és szerinte a háborúellenes koalíció működik, fegyverek, felszerelések érkeznek Ukrajnába a partnerországoktól.

Előzőleg a The Washington Post írt arról, hogy az Egyesült Államok felajánlotta Vlodomir Zelenszkij ukrán államfőnek, kimenekíti Kijevből, de ezt visszautasította, noha korábban ő maga mondta, Oroszország az első számú közellenségének tartja, ezért végezni akarnak vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik