Közélet

Szijjártó Péter: Legalább ilyenkor ne…

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI
A magyar külügyminiszter szerint hazudott az Európai Néppárt elnöke a szanckiók ügyében.

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán egy videóban azt mondta, csak túl durva jelzőkkel tudná illetni azt a hazugságot, amely szerint Magyarország is azok között az uniós tagállamok közt volt, amelyek akadályozták Oroszország leválasztását a globális bankrendszerről.

Ezt korábban Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke mondta, amikor arról beszélt, hogy szégyent hoztak magukra azok az országok, amelyek blokkolták az Oroszországra kiszabható legdurvább szankciókat.

Szijjártó Péter közölte:

Ez hazugság, ilyen nem történt. Magyarország nem szólalt fel ebben a kérdésben, semmilyen módon, itt nem volt semmilyen döntési helyzet, tehát ez egy hazugság.

A külügyminiszter megdöbbentőnek nevezte, hogy egy nagy európai pártcsalád vezetője még a háború idején is a politikai haszonszerzésre tör, nincs tekintettel a mostani válsághelyzetre.

Donald Tusk korábban azt mondta, hogy az orosz-ukrán háborúban  minden valóságos: Putyin őrültsége, kegyetlensége, az ukrán áldozatok, a Kijevre hulló bombák, csak a szankciók álságosak, amelyek Németország, Magyarország és Olaszország miatt nem lettek elég szigorúak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik