Közélet

Megérkezett a kormány válasza arra, mi a véleményük Szentkirályi Alexandra félresikerült TikTok-videójáról

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Baszni fogok.

Ez a címe annak a dalnak, amit Szentkirályi Alexandra háttérzenének tett egy Tiktokra még januárban feltöltött videójához, ahol a határkerítés szögesdrótjait vizsgálja meg.

Vadai Ágnes írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz, amelyben arról érdeklődött, mi a kormány álláspontja arról, hogy Szentkirályi Alexandra egy kazah rapper dalát használta egy Tiktok-videóban?

Erre Dömötör Csaba válaszolt, a parlamenti államtitkár ezt a Facebook-oldalán tette közzé.

Kifejtette,

valószínűleg nem értünk egyet abban, hogy a kormánynak feladata-e, hogy dalszövegeket minősítsen, illetve, hogy a Tiktokon használt háttérzenék ügye mennyire tartozik az ország jövőjét meghatározó kérdések közé.

Dömötör úgy folytatta, tudomásul veszik Vadainak a kormányszóvivő asszony irányában fennálló Tiktok-féltékenységét.

Ettől függetlenül nem emlékszünk hasonlóan érzékeny tiltakozására abból az időszakból, amikor Önök egy baloldali kongresszuson a kommunista internacionálét énekelték.

Az államtitkár megjegyezte: amennyiben Vadaiék mindezt feledve elszántak abban, hogy a mostaninál magasabb színvonalú irodalmi nyelvezetet honosítsanak meg a magyar közéletben, tisztelettel kérik, ezt parlamenti felszólalásaikban érvényesítsék, a jelenlegi, fenyegetéseken alapuló stílus helyett.

Dömötör szerint „sokan valószínűleg már azzal is beérnék, ha lebeszélnék miniszterelnök-jelöltjüket arról, hogy napi rendszerességgel sértegesse a magyar társadalom különböző csoportjait. A dalszövegek minősítésée nem a közéleti szereplők feladata, saját szavaikért azonban felelősséggel tartoznak.”

Mindeközben megszólalt az ügy főszereplője is. Szentkirályi Alexandra az Indexnek adott interjújában az esettel kapcsolatban elmondta,

maradjunk annyiban, hogy megtréfált a TikTok. Természetesen ha tudtam volna, hogy pontosan miről szól a szám, nem ezt a zenét használtam volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik