Márki-Zay évértékelőjében hívta vitára Lázárt és Orbánt

Mint polgármester tartott évértékelőt, ahol saját tetteit fényezte, illetve megismételte vitára való felhívását.
Kapcsolódó cikkek

Zömmel hódmezővásárhelyi ügyekről beszélt hódmezővásárhelyi polgármesterként előadott évértékelő beszédében Márki-Zay Péter, az összellenzéki miniszterelnök-jelölt kedden – foglalta össze a Telex az elhangzottakat. A kb. háromnegyed órás monológ egy pontján Márki-Zay így fogalmazott a város 2018 előtti, fideszes vezetését kritizálva:

Hódmezővásárhelyet a félelem és a korrupció uralta. Ezt meg kellett szüntetni.

Úgy érvelt, hogy szerinte az ország legmagasabb építményadója volt a városban korábban, csak bizonyos vállalkozók tudtak sikeresen pályázni az önkormányzati közbeszerzéseken, valamint olyan elnyomásban éltek a városházi dolgozók, hogy egy lájkért is elbocsáthatták őket.

Márki-Zay ezután saját, már 4 éve tartó regnálását dicsérte: az építményadó eltörlését, az Elios által telepített, halvány fényű közvilágítás cseréjét, a buszközlekedés megújítását, az átlátható sporttámogatás bevezetését, intézmények és utak felújítását, a be nem szedett, kb. 60 millió forintnyi helyi adó behajtását.

Eldicsekedett azzal is, hogy a KFC gyorsétteremlánc megjelent a városban, és hamarosan McDonald’s is lesz itt.

Az idei évre a városháza felújítását, a belváros fejlesztését, a játszóterek renoválását, az önkormányzati dolgozók béremelését tervezi, bár az utóbbit a kormányzati elvonások nehezítik. „A korábbi hatalomszeretet helyett a szeretet hatalma van” – fogalmazott, majd rátért a Szegedet Vásárhellyel összekötő vasútvillamosra, a tramtrainre, amit fontos fejlesztésnek nevezett. Odaszúrt a körzet képviselőjének, a fideszes Lázár Jánosnak is, hogy csak ezt tudta felmutatni négyévnyi képviselőség után.

Hozzátette, a Vásárhely TV-ben szívesen vitázna akár Lázárral (ő azonban nem akar), akár Orbán Viktor kormányfővel.