Közélet

Adathalászok csaptak le a Takarékbank ügyfeleire

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA
A „TAKARÉK Service csapata” nevében írnak és becsapni próbálnak. Kiderült, az OTP-nél is próbálkoznak.

Közleményben figyelmezteti ügyfeleit a Takarékbank, hogy csalók próbálnak hozzájutni az adataikhoz. A keddi kommüniké szerint a bank ugyan letiltatja az adathalász oldalakat, de a csalók újabb oldalakat hoznak létre szimultán. Így esd a pénzintézet:

A bank arra kéri az ügyfeleit, hogy ne kattintsanak az e-mailben kapott linkre, ne adják meg a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Részletesebben is kifejtik, mi történt: sok jelzést kaptak az elmúlt napokban, hogy csalók a bank nevével, logójával visszaélve adatokra utaznak. A „TAKARÉK Service csapata” nevében küldenek üzenetet, ebben új biztonsági szolgáltatást ajánlanak. Ha kattint a megtévesztett ügyfél, akkor a csalók hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz, sőt a számlájához is.

Márpedig a Takarékbank sose küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben. Aki ilyet kap, ne kattintsa le, inkább a hivatalos weboldalon keresztül lépjen be a Takarék Netbankba.

Ha valaki mégis rákattintott a linkre és adatot is megadott, azonnal függesste fel netbanki jogosultságát. Ehhez be kell mennie egy fiókba vagy fel kell hívnia telefonon az ügyfélszolgálatot (+36-1-311-3110).

Frissítés: az OTP-nél is próbálkoznak

Egy olvasónk cikkünk megjelenése után arról írt, egyes OTP-ügyfelek is kaptak adathalász leveleket. Ezek magyartalansága és külföldi feladója kétségtelenné teszi, hogy az „OTP Service csapatának” kevés köze van a magyar OTP Bankhoz.

Olvasónk / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik