Közélet

Teraszba betonozott fegyvereket foglalt le a rendőrség Budán

A Hvg információi szerint hírhedt alvilági figura állhat a háttérben, akinek a dunaszerdahelyi leszámoláshoz is köze van.

Valóságos fegyverarzenált foglalt le a minap a rendőrség a fővárosban: géppisztolyok, kézifegyverek, hangtompítók, maszkok, golyóálló mellények kerültek elő egy budai ház teraszából. Minderről a Hvg értesült, információik alapján a rendőrség lőszerrel visszaélés miatt nyomoz, de ennél többet nem közöltek a hatóságok a nyomozás érdekeire hivatkozva.

A lap forrásai szerint a felfedezésnek köze lehet a Turek becenevű D. Alex-szel (korábbi nevén Haris Sándorral) szembeni eljáráshoz, mivel a fegyvereket egy olyan férfi házában foglalták le, aki kapcsolatban áll Turekkel.

Turek a kilencvenes években az alvilág rettegett figurája volt gyerekkori barátjával, Döcher Györggyel együtt, ám kettejük viszonya később megromlott, ami végül Dörcher halálához vezetett. A Hvg szerint Turek a szlovákiai magyar maffia vezérét, Sátor Lajost kérte meg, hogy segítsen végezni Döcherrel. Ő a rendőrsége feltételezése szerint azt kérte cserébe, hogy segédkezzen megölni riválisait, a Pápay-klán tagjait. Ez volt dunaszerdahelyi mészárlás, Európa legsúlyosabb maffialeszámolása, amely során Sátor Lajos emberei tíz embert lőttek halomra egy dunaszerdahelyi étteremben, köztük a klán vezérét, Pápay Tibort.

A leszámolás során használt fegyverek sosem kerültek elő, és egyelőre arról sincs információ, hogy a budai ház teraszában most megtalált géppisztolyoknak közük van-e korábban elkövetett bűncselekményhez. Turek ellen jelenleg a Döcher-gyilkosság miatt folyik eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik