Közélet

Kásler szerint úgy törtük le a járvány első hullámát, mint senki más Európában

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A koronavírus ellen a leghatékonyabb megoldást az oltás jelenti, hangsúlyozta Kásler Miklós a Figyelő című hetilapban csütörtökön megjelent interjúban.

A miniszter az MTI tudósítása szerint azt mondta, a járvány első hullámát a járványügyi szabályozásnak köszönhetően „úgy törtük le, mint senki más Európában”. Kásler szerint mindegyik járványhullám esetében helytállt a magyar egészségügy, a legfontosabb beavatkozásokat ellátta; „Európában nagyon kevés ilyen ország van”.

Kásler Miklós a köznevelésben idén a „gyermekvédelmi” népszavazást tartja a legfontosabbnak:

az a célunk, hogy megakadályozzuk, hogy az agresszív LMBTQ-propaganda beszivárogjon a magyar óvodákba és iskolákba. A kormány ebben határozott, de szükség van a szülők támogatására is, mert nagy csatákat kell még megvívnunk.

Jövőre a legfontosabb változások egyike az érettségi követelményrendszer megújítása lesz, a szabályozások eredményeként a 2023/24-es tanévtől módosulnak a vizsgakövetelmények, emlékeztetett.

A változtatás Kásler szerint csökkenti az elvárt ismeretek mennyiségét, még jobban előtérbe helyezi az egyéni kreativitást és az aktív problémamegoldást, több tantárgy esetében új értékelési formákat vezetnek be. Elmondása szerint lényeges módosulás lesz a mentális segítségnyújtás, az iskolai agresszió megelőzése és mérséklése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik