Közélet koronavírus

Nem kompenzálták a szolgáltatókat az ingyen internet miatt

Egy év elteltével sem kompenzálta az állam azokat az internetszolgáltatókat, amelyektől 2020 őszén azt kérték, hogy tegyék ingyenessé az internetet a diákok számára – számolt be az ATV.

A cikkben emlékeztetnek, hogy maga Orbán Viktor jelentette be a digitális oktatásra átállni kényszerülő diákoknak, hogy ingyenesen használhatják az internetet. Később meghosszabbították a kedvezményt, bővítették a kört, a kisebb szolgáltatóknak pedig kompenzációt ígért a kormány.

Így járt az egyik Kecskemét környéki cég is, amely akkor nem tudta megbecsülni, hogy mekkora bevételkiesést fog okozni nekik az intézkedés, mostanra azonban kiderült, hogy 15 millió forintról van szó. A cég képviselője szerint ez abból az összegből ment el, amelyből a hálózati fejlesztéseket akarták elvégezni.

A kormány tavaly külön pályázatot írt ki, hogy az érintettek egyedi támogatási kérelmet nyújthassanak be. A cég minden szükséges dokumentumot leadott, de még csak válaszra sem méltatták őket.

A Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség továbbra is próbál lobbizni a tárcánál, az Innovációs és Technológiai Minisztérium azonban azt válaszolta, hogy „kompenzációra a közös felelősségvállalás jegyében nem kerül sor”.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik