Közélet

Már a jövő héten dönthetnek Völner mentelmi jogáról

Jövő hétfőre, azaz december 13-ra összehívhatják a parlament Mentelmi bizottságának ülését, hogy döntsenek Völner Pál mentelmi jogának ügyében – mondta az Azonnalinak Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd), a testület elnöke.

Az Igazságügyi Minisztérium lemondott államtitkárát az ügyészség hivatali vesztegetés büntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, és kedden indítványozták a fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

A cikk azt írja, hogy a bizottság közvádas ügyekben mindig a mentelmi jog felfüggesztését javasolja, és az Országgyűlés is eddig minden esetben a bizottság állásfoglalásának megfelelően döntött. Kocsis-Cake szerint semmi akadálya annak, hogy már jövő hétfőn összeüljön a bizottság és a parlament akár már aznap, vagy a következő két nap döntsön az ügyben.

Ugyanakkor ha jövő héten nem szavaznak róla, akkor legkorábban februárra csúszna a kérelem megtárgyalása, addig viszont a nyomozás sem haladhatna érdemben, mert ameddig él a mentelmi joga, addig nem lehet kihallgatni Völnert.

Kocsis-Cake megjegyezte:

Nagyon reméljük, hogy most a Fidesz nem kezd el trükközhetni azzal, hogy nem dönt időben a mentelmi jogról, mindenesetre kértem már a kollégáimat, hogy vizsgálják meg, milyen lehetőségeink vannak egy ilyen helyzet megelőzésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik