Közélet

Hathavi fegyverpénzt ígértek a rendőröknek, de nem mindenki kapja majd ezt meg

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

Az ATV Híradójában arról szól egy riport, hogy bár a kormány hathavi pluszpénzt ígért a rendőrségi dolgozóknak, sokan lemaradnak majd róla.

Ugyanis erre sem a fegyveres őrök, sem az igazgatási alkalmazotti szolgálat, sem egyéb alkalmazottak nem számíthatnak majd.

Mindez elégedetlenséget ébreszt az érintettekben.  Egy biztonsági őr arról beszélt az ATV-nek, hogy ő a rendőrségen és más belügyi intézményekben teljesít szolgálatot, de most úgy érzi újra diszkriminálták őket, és ismét kimaradnak a rendőrségnek ígért fizetéskiegészítésből.

A hivatásos állomány tagjai hathavi fizetésüket kapják meg extra juttatásként, ha elkészül a jogszabály. Ennek előkészítése közben tudták meg a rendőrség nem hivatásos tagjai, hogy nekik nem jár a beígért fegyverpénz.

A fegyverpénzzel kapcsolatban az ATV megkereste a Belügyminisztériumot. Válaszukban azt írták, hogy a tárca a „fegyverpénzről tájékoztatta a honvédelmi és rendészeti bizottságot. Az ott elhangzottakat meghaladó döntések – köztük a juttatásra jogosult személyi kör tételes meghatározása – a közeljövőben történnek meg.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik