Közélet

Meghalt Csicsay Claudius Iván volt parlamenti képviselő

mszp.hu
mszp.hu
Több éves közéleti, politikai pályafutása mellett sokáig irányította az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet is.

Elhunyt Dr. Csicsay Claudius Iván, az MSZP egykori parlamenti képviselője, több cikluson át önkormányzati képviselője, Kőbánya egykori alpolgármestere, orvos, dandártábornok.

Az Országgyűlés honlapján azt írták, hogy 2002-ben választották meg Budapest 14. számú választókerülete, Kőbánya országgyűlési képviselőjévé. A 2002-2006. közötti ciklusban az Egészségügyi, illetve a Honvédelmi Bizottság tagjaként dolgozott.

Budapesten született 1947. december 3-án. Az általános iskolát és gimnáziumot az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban végezte, majd felvették a Budapesti Orvostudományi Egyetemre.

1972-ben szerezte meg diplomáját, 1976-ban szakvizsgázott. Az egyetem után a BM Határőrségnél dolgozott hivatásos tisztként, először határőrkerület vezető-orvosként (Kiskunhalas), majd az Országos Parancsnokság Egészségügyi Osztályán főorvosként. Később a BM kórház Alkalmassági Osztályán volt főorvos. 1981-ben átkerült a BV. Országos Parancsnokság Egészségügyi Osztályára.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet főigazgatójává 1982-ben nevezték ki. Ő szervezte szervezte meg, alakította igazi kórházzá az intézetet, amelynek 17 évig volt főigazgatója.  

Az MSZP úgy emlékezett egykori politikusára, mint akinek a felkészültségét, stílusát tisztelték, humorát kedvelték párttársai, szövetségesei, de még az ellenfelei is. Több éves közéleti, politikai pályafutása mellett számos civil szervezet, egyesület, közösség támogatója, tagja volt.

Dr. Csicsay Claudius Iván számos kitüntetésben, elismerésben részesült. „Stílusa, humora, szakálla mögül kivillanó huncut mosolya éppúgy hiányozni fog, mint Ő maga! Nyugodjék békében!” – írta egykori pártja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik