Közélet

Vagyonkezelőként nagyon bízik a kormány a Fradiban

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Az FTC örökös bajnoka a több mint 100 milliárdos új kézilabdacsarnokról kérdezett.

Steinmetz Ádám nem tartja ördögtől valónak, ha egy állami beruházás vagyonkezelője sportklub lesz, ha az emberek ennek az okát is megtudhatják. A Jobbik képviselője – nem mellesleg az FTC  örökös bajnoka – ezért Mager Andreát, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert a több mint 100 milliárdos népligeti kézilabdacsarnok vagyonkezeléséről kérdezte.

  • Készült-e üzemeltetési terv?
  • Készült-e koncepció a csarnok hasznosíthatóságáról?
  • Készült-e úgynevezett megvalósíthatósági tanulmány?
  • Miért éppen az FTC-t választották ki a vagyonkezelésre?
  • Milyen előnyökkel, esetleg terhekkel jár, hogy a Fradi veszi át a vagyonkezelést?

Steinmetz Ádám emlékeztetett rá, a korábban az állam tulajdonában és kezelésében, majd az állam tulajdonában, de a Ferencváros kezelésében működő Népligeti sporttelepen is van egy régi és egy modern sportcsarnok, amely a kézilabdát szolgálja. A Fradihoz került továbbá a korábbi Építők SC-hez tartozó népligeti
sportcsarnok is.

Kell egyáltalán ez az új a Fradinak?

A miniszter helyett Fónagy János válaszolt. Felidézte, két éve megszületett a törvény, amely szerint az új multifunkciós csarnok egy fővárosi sportegyesület vagyonkezelésébe kerül. Az államtitkár  üzemeltetési tervvel, koncepcióval, tanulmánnyal nem foglalkozott, viszont nagyon hosszan méltatta az FTC örökös bajnokának a klub eredményeit, amelyeket mérlegelve ez a döntés megszületett.

Az FTC létesítményeinek közelsége, létesítményfejlesztésben szerzett gyakorlata, a hazai sporttörténetben felmutatott eredményei és sikerei garanciát jelentenek arra, hogy a vagyonkezelésében a multifunkciós csarnok üzemeltetése hatékonyan és gazdaságosan megvalósítható.

A Ferencvárosi Torna Club az elmúlt évtizedben azt is bizonyította, hogy sikeresen karol fel olyan értékteremtő, a társadalom számára fontos és fenntartható projekteket, melyeknek célja a közösségépítés, az egészséges életmód népszerűsítése, az erőszakmentes sport és a fair play.

Az FTC a nyereséget termelő Groupama Aréna vagyonkezelése mellett, 2014-ben megújította a Népligeti Sportcentrumot is, és annak üzemeltetőjeként 21 szakosztálya több mint felének, valamint sportolóinak biztosít folyamatos, és magas színvonalú felkészülési lehetőséget, miközben számos sporteseményt és rendezvényt szervez.

Az államtitkár szerint az FTC sikeres működése, eredményei, üzemeltetési tapasztalata a garancia arra, hogy a multifunkciós csarnok az elvárt eredményeket hozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik