Közélet

Reagált az Alkotmányvédelmi Hivatal Kövér László beszédére

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Nem volt hatással a titkosszolgálatok működésére Kövér László tavalyi ünnepi beszéde – derült ki az Alkormányvédelmi Hivatal válaszából, amit a Direkt36-nak küldtrek. A portál érkdelődésére közölték:

A nemzetbiztonsági szolgálatok – így az Alkotmányvédelmi Hivatal is – feladataikat Magyarország Alaptörvénye és a vonatkozó ágazati jogszabályok alapján látják el. Tevékenységük irányítási rendje tiszta, világos, egyértelmű. A szolgálatok munkatársainak nem kell értelmezniük, kommentálniuk semmilyen ünnepi beszédet, közéleti megnyilvánulást, esküjükhöz híven kell végezni tevékenységüket.

Az Országgyűlés elnöke tavaly februárban zárt ajtók mögött mondott beszédet a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetői előtt az Alkotmányvédelmi Hivatal új székházában. Kövér arról beszélt, hogy a Fidesszel szemben álló ellenzék Kun Bélához hasonlóan gondolkodik, és ő ezt tartja a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatnak.

A Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusa arról beszélt, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik, a politika másik része viszont az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ezután kijelentette, hogy „én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

Kapcsolódó
Kövér arra utalt a titkosszolgálati vezetőknek tartott beszédében, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt
A másfél évvel ezelőtti felvételt a Direkt36 hozta nyilvánosságra szombaton. Csütörtökön rákérdeztek Kövér hivatalánál a 2020-as beszédre, annak leiratát pedig még aznap közzétette a blogján Bayer Zsolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik